Sisältö


Osa 4/10 - Taitavasti kirjoitettu sisältö vastaa asiakkaiden kysymyksiin.

Tärkeimmässä roolissa verkkokaupassa ovat luonnollisesti verkkokaupan tuotteet sekä niistä kirjoitetut tuotekuvaukset. Tuote-esittelyihin kannattaa käyttää aikaa, koska ne yhdessä tuotekuvien sekä hinnan kanssa ratkaisevat asiakkaan ostopäätöksen.

Tuotekuvat tulisivat olla sellaisia, että asiakas voi helposti todeta niistä sen visuaalisen informaation, jota hän olettaakin näkevänsä. Tästä esimerkkinä mainittakoon vaikkapa vaatteiden eri värivaihtoehdot tai teknisen laitteen liitännät.

Tuotteiden lisäksi verkkokaupassa on hyvä kertoa muutoinkin asiakasta kiinnostavaa informaatiota (kuten esimerkiksi tuotteen valmistajista) sekä luonnollisesti yrityksesi kattavat yhteystiedot. Täydellisten yhteystietojen kertominen on yksi perustekijä, joka vaikuttaa olennaisesti asiakkaan luottamukseen verkkokauppiasta kohtaan.

Laadi selkeät toimitusehdot

Toimitusehdot tulee olla jo lainsäädännönkin puolesta riittävän tarkat. Kerro ne mahdollisimman yksityiskohtaisesti, mutta selkeällä tavalla. Ainakin maksamiseen, tuotteiden toimitukseen sekä palautuksiin liittyvät ehdot tulee voida todeta ennen tilauksen vahvistamista.

Lue lisää: Verkkokaupan toimitusehdot

Järjestä sisältö loogisesti

Kun kauppaa rakennetaan tosissaan, sinne tulee paljon sisältöä. Jotta homma toimisi, sinun täytyy osata jäsennellä sisältö selkeästi. Mieti ensin, mitä kaikkea haluat kertoa ja sen jälkeen mieti miten sen toteutat. Ajattele asiakkaita, jotka etsivät tuotteita kaupastasi. Ovathan tuotteet löydettävissä helposti? Testaa kaikkia kauppaan tekemiäsi asioita ja pyydä myös läheisiltäsi palautetta sivustostasi, jonka pohjalta voit parantaa sen käytettävyyttä entisestään.

Lue lisää: Sisällön optimointi

Verkkokaupan ulkoasu