Verkkokaupan ulkoasu


Osa 5/10 - Hyvä ensivaikutelma luodaan tyylikkään ulkoasun avulla.

Verkkokaupan ulkoasun merkitys on suuri erityisesti uusien asiakkaiden kannalta. Tyylikkäällä ulkoasulla luot hyvän ensivaikutelman, jolla saat asiakkaat tutustumaan tarkemmin tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin.

Ulkoasun kanssa ei kuitenkaan kannata säätää loputtomiin. Verkkokauppapalveluntarjoajilta löytyy useita pitkälle toteutettuja ulkoasupohjia, joista voit muokata pienillä muutoksilla oman näköisesi. Usein riittää, että sinulla on yrityksen logo sekä muutama kuva, joiden pohjalta saat ulkoasun näyttämään jo ihan asialliselta.

Ulkoasun tilaaminen

Mikäli oma osaamisesi ja aikasi eivät riitä ulkoasun kanssa tappelemiseen, on sen suunnittelu hyvä tilata siihen erikoistuneelta yritykseltä. Ennen kuin lähdet pyytämään tarjouksia eri suunnittelutoimistoilta, pohdi rauhassa mitä tarkalleen ottaen olet tilaamassa. Antamalla hyvät pohjatiedot tilattavalle työlle autat suunnittelijaa arvioimaan suoritettavan työn määrän, mikä tuo tarkemman arvion työn hinnasta. Kannattaa esimerkiksi valita jokin verkkokauppapalveluntarjoajasi valmiista ulkoasupohjista ja liittää tarjouspyyntöön mukaan kuva siitä – usein riittää esimerkiksi se, että sinulle toteutetaan ulkoasupohjaan sopiva yläbanneri yritykseesi liittyvillä asioilla. Perusulkoasuun on helppo lisätä itse myöhemmin sisältöä, mikäli käytössäsi on riittävän nykyaikainen verkkokauppa-alusta.

Responsiivisuus

Muista kysyä verkkokauppapalveluntarjoajaltasi myös sitä, toimiiko kauppa eri laitteilla. Älypuhelimilla ja eri mobiililaitteilla tilaaminen yleistyy kasvavaa tahtia ja sivujen responsiivisuus (eli toimivuus eri kokoisilla näytöillä) tulee nykyisin löytyä jo aloittavastakin kaupasta vakiona. Tämä asia kannattaa ottaa esille myös ulkoasun suunnittelijan kanssa, mikäli tilaat ulkoasun toiselta yritykseltä.

Lue lisää

Asiakaspalvelu